Conceptul de psihoterapie integrativă a omului privește împreună cu sine, ca un tot format din minte, corp, emoții și spirit, care experimentează, trăiește, realitatea în propriul său mod unic.
Psihoterapia aduce beneficii privind imbunătățirea calității vieții persoanelor care suferă sau au suferit dificultăți relaționale, dificultăți de identitate, traume emoționale, traume în sistemul de atașament, traume fizice, dar și celor care întâmpină o dificultate acum, într-o situație actuală ori doresc să-și îmbunătățească relațiile sau modul de a trăi.
Relația psihoterapeutică este una plină de înțelegere și incredere, autentică și consistentă. Este necesară și potrivită atunci când întâmpini dificultăți în relația de cuplu, în viața profesională ori pentru a lua o decizie complicată, căreia trebuie să îi faci față sau pentru alegerea drumului în carieră sau alegerea direcției dezvoltării personale și profesionale.
În Psihoterapie integrativă se utilizează metode și tehnici psihoterapeutice care vizează îmbunătățirea stării de bine a clientului atât în relație cu sine, cât și în relație cu ceilalți și cu lumea înconjurătoare, relații influențate atât de gânduri, emoții și comportamente interdependente, dar și de motivații inconștiente și modele de funcționare învățate de-a lungul istoriei personale și familiale, uneori ca formă de apărare personală, alteori ca formă de loialitate față de familie. La atingerea obiectivelor dorite din acest amplu tablou se ajunge utilizând metode, tehnici și instrumente adaptate sau specfice din mai multe școli de psihoterapie, așa cum sunt:
Hai să ne cunoaștem mai bine. Solicită o programare prin acest formular și eu voi reveni cu un mesaj către tine.